Menu week 31

Een weekje met heel veel probeersels. Geprobeerd bloemkoolpizza te maken. Dit heeft nog wat finetuning nodig, maar is zeker een kandinaat voor op mijn blog. De enchiladas zijn voor herhaling vatbaar, misschien niet met de wraps en in de plaats daarvoor slabladeren. Vooral met het oog op wat koolhydraat armer eten. De broccolisalade houd ik erin. Ook erg lekker voor lunch en ideaal om mee te nemen mocht je weer naar kantoor gaan.

Het recept (voor 2 personen):
  • 400 g broccoli

  • 200 g witte kool

  • 100 g amandelen

  • 100 g gele rozijnen

  • 2 bosuitjes

  • 1 perssinaasappel

  • 2 tl miso

  • 1 kleine rode ui

  • 2 tl tahin

  • zout en peper

    1. Kook de broccoli zo'n 5 minuten en giet af. Spoel af met koud water.

    2. Meng voor de dressing het sap van de sinaasappel, de miso, de rode ui, de tahin en wat zout en peper in een mixer en mix. Dit kan met de staafmixer, de blender of een keukenmachine.

    3. Hak de amandelen en bosuitjes in grove stukken.

    4. Meng alles met elkaar in een grote kom. Rasp als finishing touch nog wat sinaasappelrasp over de salade.

    5. Genieten maar!

    Weekmenu
  • Zaterdag: Vis met maïspuree en broccoli

  • Zondag: Bloemkoolpizza met burrata en parmaham

  • Maandag: Vega enchiladas met zoete aardappel en zwarte bonen

  • Dinsdag: Kip piri-piri schotel

  • Woensdag: Gnocchi met ricotta, gerookte ham, groene asperges en erwtjes

  • Donderdag: Broccolisalade met gele rozijnen en amandelen

  • Vrijdag: Borrelen