Sushibowl met tonijn, edamame bonen, komkommer, zeewier en avocado

17 februari 2021

2 personen

Een van mijn go-to maaltijden als ik zin heb in iets lekkers, maar het moet wel snel en makkelijk zijn: de tonijn sushibowl. Soms heb je wel eens geen zin om helemaal moeilijk te doen met norivellen en het rollen van sushi. Dan is dit echt de oplossing! Alle ingrediënten die normaal in de rol zitten, leg je nu gewoon los in een kommetje. Ik maak hem eigenlijk altijd op deze manier, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met sushi toppings. En wil je nou een koolhydraatarme variant? Vervang de sushi rijst van voor bloemkoolrijst, maar maak hem wel nog steeds aan met de mirin en rijstazijn.

Ingrediënten

  • 100 gram sushi rijst

  • 1 el mirin

  • 1 el rijstazijn

  • 1 blikje tonijn in water

  • 50 gram kwark

  • 1 tl wasabi

  • 1 el mayonaise

  • 100 gram edamame bonen

  • halve komkommer

  • 1 avocado

  • 1 bakje zeewier (ik koop het altijd bij de Albert Heijn)

  • peper en zout

  • optioneel: ingelegde gember, sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking. Voeg de mirin, rijstazijn en wat zout toe.

  • Laat de tonijn uitlekken en meng met de kwark, wasabi en mayonaise.

  • Als je bevroren edamamebonen hebt, laat deze dan ontdooien in wat gekookt water.

  • Snijd de komkommer en avocado in blokjes.

  • Pak 2 diepe borden of kommen en verdeel de rijst over de borden. Maak het bord dan mooi op met de tonijn, edamamebonen, komkommer, avocado en zeewier. Sprenkel nog wat sesamzaadjes erover en serveer met ingelegde gember.