Passievrucht ontbijttaartje

06 april 2020

2 personen

Ontbijten doe je natuurlijk het liefste met taart. En als het warm weer is, dan het liefste niet met een mierzoete taart. En zie hier een recept voor een ontbijttaartje met citroenkwark en passievrucht topping.

Ingrediënten

Bodem

  • 30 g havermeel

  • 20 g amandelmeel

  • 30 g eiwit of een half ei

  • 0,25 tl kaneel

  • 0,5 tl cacao

  • 0,25 tl bakpoeder

  • 0,25 el kokosolie

  • 1 el agavesiroop

Vulling

  • 150 g citroenkwark

  • 85 g passievruchtblokjes, diepvries

  • 1,5 tl gelatine poeder

  • 2 el agavesiroop

Bereidingswijze

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 160°C.

  • Bekleed een taartvorm van 10-12 cm doorsnede met bakpapier en vet in met kokosolie.

  • Wel de gelatinepoeder met 4,5 tl water.

  • Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom.

  • Doe het beslag in de taartvorm en druk aan.

  • Zet dit voor 15 minuten in de oven.

Vulling

  • Verwarm de kwark in een pannetje met 2/3 van de gewelde gelatine en 1 el agavesiroop. Als de gelatine helemaal is gesmolten schenk je de kwark in de taartvorm. Zet in de koelkast om alvast te stollen.

  • Voor de passievrucht laag smelt je de passievruchtblokjes in een pannetje. Als dit gesmolten is doe je de resterende 1/3 van de gelatine erbij. Blijf roeren tot de gelatine in zijn geheel gesmolten is.

  • Haal de taart uit de koelkast en schenk de passievrucht eroverheen.

  • Laat nu een nachtje in de koelkast stollen, zodat je in de ochtend een heerlijk ontbijtje hebt.