Gezondere perencake

20 januari 2021

12 plakken

Deze gezondere perencake is een heerlijk tussendoortje. Ook als je gezonder wilt gaan eten, maar toch wilt blijven genieten.

Door een gedeelte van de suiker te vervangen voor ongezoete appel-perencompote maak je gebruik van de natuurlijke suikers in de appel en peer om toch die zoete cake voor elkaar te krijgen.

Maak hem in het weekend en snijd hem in plakken. Deze plakken kun je gewoon in de vriezer bewaren. Haal een plak cake 's ochtends uit de vriezer en zo heb je een heerlijk plakje cake voor bij de koffie om van te genieten!

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel

  • 100 gram amandelmeel

  • 50 gr rietsuiker

  • 6 gr bakpoeder

  • 6 gr kaneel

  • snuf zout

  • 50 gram walnoten

  • 4 eieren

  • 200 gr ongezoete appel-perencompote

  • 1 peer

  • Optioneel: honing

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175C.

  • Vet een cakeblik in en leg er een bakpapier in. Hierdoor kun je straks de cake er makkelijker uithalen.

  • Meng het havermeel, amandelmeel, de suiker, het bakpoeder, kaneel en een snuf zout met elkaar in een mengkom.

  • Hak de walnoten in stukjes en voeg bij de droge ingrediënten.

  • Mix de eieren zo'n 5 minuten tot ze luchtig zijn geworden.

  • Spatel de ongezoete appel-perencompote door de luchtige eieren.

  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en spatel tot de ingrediënten gemengd zijn.

  • Giet het beslag in de cakevorm.

  • Schil de peer, haal het klokhuis eruit en snijd in de lengte elke keer door de helft tot je 16 stukjes hebt. Dus 1 keer doormidden is 2 stukken, deze doormidden is 4 stukken, deze doormidden is 8 stukken en de laatste keer doormidden snijden is 16 stukken.

  • Leg de stukjes peer om en om op de cake.

  • Zet de cake voor 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Als een sateprikker er schoon uitkomt is je cake gaar en kun je hem laten afkoelen.

  • Optioneel: Besmeer de cake als hij uit de oven komt met wat honing voor een mooie glans!