Crackers van zuurdesemstarter

03 februari 2021

1 bakplaat

Nu in de tweede lockdown ben ik weer begonnen met zuurdesembrood bakken. Ik leende bij een bakker wat starter en heb de draad weer opgepakt. Helaas komt er bij het bakken met zuurdesembrood ook dat je een gedeelte van je starter weggooit als je hem (mijn starter heet Barry) weer moet voeden. Dit vind ik zo zonde om elke keer weg te gooien dat ik naar manieren ben gaan zoeken om dit toch te gebruiken. Vanuit daar is dit cracker recept gekomen. En als ik heel eerlijk ben vind ik deze crackers veel beter dan crackers gekocht in de supermarkt!

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter

  • 1 tl zout

  • 4 tl kruiden (ik gebruik 2 tl oregano en 2 tl Italiaanse kruiden)

  • 400 gram zuurdesemstarter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160C.

  • Smelt de boter.

  • Mix in een kom de boter, zout, kruiden en zuurdesemstarter.

  • Leg een vel bakpapier in een bakplaat.

  • Smeer het beslag in een dunne laag uit over het bakpapier. Bestrooi eventueel met wat zout.

  • Bak de crackers af voor 60-70 minuten. De crackers moet droog aanvoelen en een mooie bruine kleur hebben.

Tip: Als je mooie gelijke crackers wilt hebben, snijd de crackers dan voor na 20-30 minuten in de oven zodat ze makkelijker te breken zijn.