Bananenbrood

08 december 2020

12 plakken

Op zoek naar een gezonde snack en je hebt bananen liggen die bruin beginnen te worden? Daar is dit recept perfect voor. Door voor de helft amandelmeel te gebruiken, blijft je bananenbrood lekker smeuïg en door de bananen is brood ook zoet zonder suiker toe te voegen. Zie dit recept ook als een basisrecept en experimenteer met allemaal verschillende add-ins. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cacaopoeder, noten, appels, rozijnen, kruiden (kaneel, gember, nootmuskaat, chai), roomkaas, jam. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Ingrediënten

  • 3 bananen

  • 3 eieren

  • 1 tl vanille-extract

  • 100 gram amandelmeel

  • 100 gram havermeel (dit kun je zelf maken door havermout te malen)

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl baking soda

  • optioneel: noten, cacaonibs, rozijnen, kokos, appel of iets anders wat je zelf lekker vindt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.

  • Prak de bananen of pureer de bananen met een staafmixer of keukenmachine.

  • Mix in een kom de bananen met de eieren en het vanille-extract.

  • Mix in een andere kom de amandelmeel, havermeel, bakpoeder en baking soda.

  • Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.

  • Voeg eventuele extra ingrediënten door het bananenbroodmengsel.

  • Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.

  • Zet het in de oven voor 35-45 minuten tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

  • Geniet ervan!