Aubergine dahlcurry met chapati’s

07 mei 2020

4 personen

Deze heerlijke curry maak je in grote hoeveelheid en wat je overhoudt kun je invriezen voor een later moment. Ideaal voor drukke tijden of als je even geen zin hebt om te koken.

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines

  • 2 rode uien

  • 4 teentjes knoflook

  • Stuk gember ter grootte van je duim

  • 4 el curry pasta

  • 400 g rode splitlinzen

  • 1 groentebouillon blokje

  • 250 g bloem (volkoren, spelt, gewone etc.)

  • 1 rode chilipeper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Snijd de aubergine in blokjes, snijd de ui en knoflook fijn en rasp de gember.

  • Leg alles op een met bakpapier beklede plaat en hussel om met olie en de curry pasta. Zet voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Als dit klaar is zet je de oven uit en doe je de ene helft in een grote pan en de andere helft weer terug in de oven zodat het warm blijft.

  • Zet de pan op het vuur en voeg de splitlinzen, het bouillonblokje en ongeveer 2 liter kokend water toe.

  • Laat dit rustig doorkoken tot de dahl de gewenste dikte heeft. Als de dahl te droog wordt, voeg je nog wat water toe.

  • Terwijl de dahl staat te pruttelen meng je voor de chapati’s de bloem met 2 el olijfolie en 150 ml water op kamertemperatuur. Meng dit tot alles goed met elkaar is gemengd en soepel aanvoelt. Verdeel het deeg in 12 balletjes. Rol de balletjes uit tot een dunne cirkel.

  • Zet een koekenpan op het vuur en bak de chapati’s ongeveer 1 minuut aan elke kant. Bewaar de chapati’s die klaar zijn in aluminiumfolie, zodat ze nog warm blijven.

  • Serveer de dahl met wat mangochutney, kwark en koriander.