Goals 2021: Meer groente eten

De eerste maand van 2021 is bijna voorbij en ik dacht ik blik terug op 1 van de goals die ik voor dit jaar heb gezet en mee aan de gang ben gegaan: 600 - 800 gram groente per dag eten.


Ik moet zeggen dat me dit aardig afgaat. Van maandag tot en met vrijdag haal ik de 600 gram makkelijk en 800 toch ook wel vaak. In het weekend is het ietsje moeilijker, maar 5 van de 7 dagen ben ik heel tevreden mee! Natuurlijk zou het mooi meegenomen zijn als het weekend ook nog gaat lukken, maar 2021 heeft nog 11 maanden, dus ik heb ook nog wel even de tijd om daar een aantal goede gewoontes te creëren.


Nou vragen jullie je natuurlijk af hoe ik dit dan doe. Het is vooral plannen en elke dag hetzelfde ritme qua groente. Nou ga ik niet heel goed op elke dag hetzelfde eten, dus ik varieer heel erg in het soort groente wat ik eet. Mijn dag qua groente doordeweeks ziet er als volgt uit:

 • 10:00 Een smoothie met daarin minimaal 200-250 gram groente. Denk hierbij aan een combinatie van: spinazie, komkommer, bloemkool, pompoen, courgette, wortel en boerenkool.

 • 12:00/12:30 Lunch en meestal probeer ik daar rond de 100 gram groente bij te eten. Dan wel op brood (komkommer, sla, tomaat, spinazie) of gewoon als snack ernaast (snoeptomaatjes, paprika, wortel).

 • 16:00 Op zaterdag of zondag maak ik 5-6 bakjes klaar met 200-250 gram gesneden groente die ik kan snacken. Door het alvast te snijden en in bakjes te doen ben ik veel sneller geneigd om ook daadwerkelijk te snacken met groente. Soms eet ik mijn groente met nog iets van een dipje (hummus, tzatziki, muhamara).

 • 18:00/19:00 Bij mijn avondeten zorg ik er altijd voor dat er minimaal 200 gram groente in zit.


 • Als je dit allemaal bij elkaar optelt zit je op minimaal 700 gram groente doordeweeks. Dit kost me dan ook geen moeite meer om binnen te krijgen. In het weekend vind ik het altijd lastiger om veel groente binnen te krijgen, omdat ik dat ook altijd wat uitgebreider wil ontbijten, lunchen en avondeten. Hier ga ik me de komende tijd wat extra op focussen. Ik zit te denken aan voor elke dag van de week snackbakjes maken en misschien kijken of ik de groente kan 'verstoppen' als ik wat uitgebreider kook.


  2021 Goals: Meer groente - groene smoothie

  Recept groene smoothie:


 • 100 gram spinazie

 • 100 gram komkommer

 • 1 banaan

 • 1 kiwi

 • 200 ml amandelmelk


 • En blenden maar!